För en tid sedan fick jag frågan från Humanistiska föreningen i Östersund om att komma till biblioteket och föreläsa om min bok Drottningen af Åre. Det ville jag ju förstås! Nu är det rätt länge sedan jag var ute och berättade om den boken, den släpptes redan 2017, så det kändes kul att gå in i den världen igen.

När jag kom till Östersunds bibliotek en halvtimme innan föreläsningen skulle börja var det fullt med folk där! Det visade sig att de 70 platserna snabbt blivit upptagna och att väldigt många inte fick plats. de fick vända i dörren och gå hem. Så klart är det fantastiskt roligt att intresset är stort för mina böcker och mitt skrivande, men det är SÅ tråkigt när inte alla får plats.

Men det blev en väldigt fin stund med en engagerad och entusiastisk publik. Det är så roligt att berätta om fantastiska fröken Hansson som 1895 öppnade Åres allra första hotell. En pionjär, en som trampat upp stigar för oss som kommer efter. Jag är så glad att jag skrev boken om henne!

Bilden är från ett annat tillfälle när jag gick in i rollen som fröken Hansson i en föreställning om henne och hennes liv.