Ännu en gnistrande kall januaridag i Duved. Jag har varit på plats i min skrivarstuga sedan strax före sex i morse. Det är den sista korrekturläsningen innan ”Pianisten vid fjällsjön” går till tryck. Det är en mycket märklig känsla. Den berättelse jag levt med varje dag under lång tid ska jag nu släppa ifrån mig. Nu kan jag inte göra mer för den. Inte annat än att hoppas att den ska landa väl hos er som vill läsa den. Det är nästan som att jag vill säga: Ta hand om de här personerna! Möt dem med kärlek! Jag tycker så mycket om dem.

I dag fick jag se ett reportage som norska tidningen Vårt Land har gjort. Det handlar om mig och om två norska kvinnor som liksom jag är både präster och författare. Jättefint reportage!

I helgen väntar jobb i Åre församling. Roligt och meningsfullt! Och idag, när nu korrekturläsningen är gjord, vill jag åka skidor. Men inte i minus 25, så jag hoppas temperaturen stiger längre fram på dagen.

Jag önskar er en fin fredag och en härlig helg!