Varje år vid den här tiden sitter jag ner med min vackraste skrivbok, en kopp kaffe, ett levande ljus och skriver ner mitt år. Jag reflekterar kring vad som hänt, jag minns och återupplever. Och jag fokuserar på ljusglimtarna.

Som den där kvällen i mars då jag och min man Leif fick gå på röda mattan på Nalen i Stockholm och jag vann pris för Årets feelgood vid Storytel awards-galan. Det är helt oklart årets mest surrealistiska kväll. Och alldeles, alldeles underbar.

Och alla de andra ljusglimtarna – när ”Sömmerskan och friheten” släpptes, när vi firade att vår älskade dotter fyllde arton, alla magiska fjällturer, alla stunder med vänner.

Jag rekommenderar varmt att ha en sådan här stund för reflektion. Att få syn på sitt liv och sig själv. Och att stanna upp inför ljusglimtarna.

En ytterligare ljusglimt fick jag i går när de på kulturnytt i P1 pratade om bibliotekens topplistor. Där berättade de att på Östersunds bibliotek ligger Sara Strömberg (fantastiska Sara!) på plats 1 med sin bok ”Skred”, och jag ligger på plats 2 och 3 med ”Kallbaderskan” och ”Sömmerskan”. Det är ju helt otroligt stort! Så kul!

I dag är det dan före dan och jag vill passa på att önska er en riktigt fin och välsignad jul! Tack för att ni kikar in här hos mig!