I tisdags hade jag förmånen att få vara med vid en Författartalkshow på Gamla Tingshuset i Östersund. Det var min älskade dotter Ida-Maja och hennes klasskompis Alex som kom på idén. De går nämligen sista året på Humanistiska programmet och behöver samla in pengar inför studenten. De insåg att de har varsin mamma som är författare och även Alex mormor är författare. Då föddes idén om en Författartalkshow. En rätt briljant idé, tycker jag! Tyvärr blev Alex mormor Maud Deckmar krasslig och kunde inte vara med, men en fin ersättare i barnboksförfattaren Linn Åslind kom istället.

Så där satt vi i en soffa på en scen, Jenny Jejld, Linn och jag, och blev intervjuade av Ida-Maja och Alex. De hade så kloka och inspirerande frågor om våra böcker, om vad som driver oss och vårt skrivande, om vår syn på kreativitet. Med mera.  Dch de gjorde det så bra så att samtalet flöt lätt och avslappnat. Det blev en väldigt fin och givande kväll. Tack alla!