Jag kom till Sigtunastiftelsen tidigt på lördagsmorgonen. Det var många år sedan jag var där nu och så fint att vara tillbaka. det är en mycket vacker plats. Och fridfull. Och mytomspunnen. Historiens vingslag är påtagliga där. Jag träffade flera från mitt förlag, så himla trevligt att ses igen! Efter att jag checkat in och lämnat väskan på rummet så gick jag till den stora salen där de olika författarsamtalen skulle äga rum.

Det blev en så fin dag! Det är en ynnest att få lyssna till kloka och inspirerande författare som berättar om sitt skrivande och om sina böcker. Jag hade förmånen att få dela scen med Ruth Kvarnström – Jones och Simona Ahrnstedt, båda mycket begåvade författare. Och roliga! Vårt samtal, som leddes av Kerstin Särneö, blev ett vindlande samtal med många skratt och handlade i grunden om kvinnor i historien och deras kamp. Efteråt fick vi signera böcker. Tack alla ni som kom fram och pratade och ville köpa en bok! Så trevligt att få en pratstund med er alla.

På lunchen satt vi tillsammans, vi författare som finns på Printz Publishing och flera andra. Det är ett otroligt fint gäng människor! Peppande, stöttande och med förmågan att glädjas med varandras framgångar.

Eftermiddagen fortsatte med fler författarsamtal. På kvällen samlades vi alla i den vackra innergården för ett glas bubbel, för ljuvlig jazzmusik och härligt mingel. Då tillkännagavs också vem som vunnits Årets Feelgood 2024. Och det blev den vinnare jag trodde och hoppades på – Caroline Säfstrand med boken Sanningen om ostrondykerskan. En fantastiskt fin bok! Under dagen hade flera kommit fram och sagt till mig att de trodde och hoppades på mig och min Sömmerskan och friheten. Men jag har hela tiden varit så säker på att jag inte kan vinna två år i rad. Jag är för övrigt så sjukt stolt över att vara i final två år i rad! Men Caroline var en mycket värdig vinnare. Här en bild från när jag gratulerade henne till vinsten. En härlig och trevlig läsare är också med på bilden, @emiliasboktips.

Senare på kvällen var vi ett gäng som satt ute på innergården och åt middag. det var varmt som en sommarkväll och en mycket trevlig stund. Men kvällstrött som jag är så gick jag och lade mig rätt tidigt. Och när söndagsmorgonen kom började jag resan hemåt. trött, lycklig och uppfylld av en härlig bokfestival.