Jag redigerar manuset till det som ska bli bok tre i serien, uppföljaren till ”Sömmerskan och friheten”. Och medan jag redigerar växer en ny berättelse fram. Jag har börjat skriva på ännu en bok, men famlat lite, men nu, under redigeringen, blir allt glasklart. Eller kanske inte allt, men väldigt mycket. Det är en otroligt häftig process.

Plötsligt begriper jag vem NN är och hur hen hör ihop med NN. Plötsligt fattar jag varför just det där hände i just den fasen i hens liv…. Så nu vill jag verkligen bara skriva! Parallelljobba med redigering och skriva på nästa bok. Vilken dröm!

Förra veckan hade jag en ”jobbvecka”, alltså arbete i Åre församling som präst. En vecka av sorg och glädje, det där som är så förunderligt stort med att vara präst. Den här veckan är en ”skrivarvecka”. Så jag skriver och redigerar och däremellan letar jag mig ut i vackra sensommartiden. Till helgen åker jag till Nyköping för att gå på fina vänners bröllop. Och nästa helg är det dags för Feelgoodfestivalen i Sigtuna. Mycket att se fram emot nu.

Hoppas DU har det bra där du är!