För en tid sedan fick jag en fin förfrågan från bokförlaget Verbum. De ska ge ut en bok med griftetal, alltså tal som prästen håller i samband med en begravning. Jag och nio andra präster ska bidra med tre griftetal var till boken. Ja, en fin förfrågan och en viktig bok. Den kommer att komma ut under 2024 och bli som en inspirationsbok för andra präster i Svenska kyrkan.

Jag har lämnat in mina bidrag till boken nu och har haft några dagar helt utan skrivande. Ovant och märkligt, men säkert också välbehövligt. Vi har varit i Stockholm över helgen och bara varit lediga. Bott på hotell, promenerat en massa och varit på en fantastiskt fin 50-årsfest. Och kom i gårkväll till vår sjöstuga där himlen var fantastisk.

Här ska jag sitta och skriva i några dagar. Underbart att plocka fram datorn igen och gå in i den berättelse som allt mer har börjat växa fram.