I morse när jag kom ut var det snö på trappan och slalombacken på Mullfjället var helt vit. De senaste dagarna har varit mycket kyliga och blåsiga i konstrast till den fantastisk skira grönskan. Jag tar in alla uteblommorna på kvällarna, är så rädd för frosten och att de ska frysa ihjäl. Så jag längtar efter värme och efter riktig sommar nu! Det är vi nog många som gör.

Men vädret har å andra sidan gjort det enkelt att hålla sig inomhus och jobba med manuset. I förrgår skrev jag hela dagen, nästan utan uppehåll. Skrev och läste igenom och ändrade och skrev igen och… Och i går kände jag att jag inte kan göra mer för råmanuset just nu. Det är så här långt jag kommer. Jag har en början, en mitt och ett slut. Jag har oändligt många bokstäver och formuleringar. Jag har ungefär 90 000 ord. Ungefär som mina tidigare råmanus. Så det var dags att skicka det till min förläggare Christoffer. Det ska bli väldigt spännande att höra hans tankar om min berättelse! Sedan börjar redigeringsarbetet. Det ser jag så mycket fram emot!

I dag fick jag också veta att både Kallbaderskan och Sömmerskan säljer overkligt bra! Det är så otroligt roligt och svårt att ta in! Tack alla ni som läser och lyssnar på mina böcker! Tack alla ni som hör av er med fina kommentarer och hejarop! Det betyder massor!