Jag har ju berättat förut om att mina tre romaner, som bygger på historiska personer och händelser, ska bli till ljudböcker. Jag är så glad över det. Så nu har jag börjat att korrekturläsa dem innan det är dags för en ”riktig” korrekturläsare att ta sig an dem.

Det är mycket speciellt att gå tillbaka in i en berättelse som jag skrev för flera år sedan. ”Den där elden inom” släpptes för tio år sedan och det är säkert 15 år sedan som jag började skriva den. Det är som att möta sig själv i en annan tid. Jag känner så väl igen mitt eget språk, min egen ton, men kan också konstatera att jag utvecklats i mitt skrivande. Konstigt vore det ju annars.

I går satt jag på en innergård i Östersund och läste ”Drottningen af Åre”. Och vet du – jag kände en enorm stolthet över den boken! Jag tycker mycket om alla mina böcker och mina människor, men det är något visst med fröken Kristina Hansson, huvudpersonen i boken.

Det är för övrigt en ynnest att få korrekturläsa och samtidigt njuta av att det är sommar! Den har äntligen kommit nu! Jag vill aldrig vara inomhus. I lördags, efter en dags jobb just inomhus, tog jag älskade hunden på en fjälltur. Det är magiskt vackert här hos oss nu.