För en tid sedan blev jag intervjuad av Kyrkans Tidning om att kombinera mina två yrken, präst och författare. Det är ju inte världens vanligaste kombination. Det blev en fin artikel där jag tycker det framgår hur mycket jag tycker om att ha mina två olika yrken, hur mycket de berikar varandra. Jag får ju ofta frågan om jag tänker sluta som präst nu när mitt författarskap går så pass bra som det gör. Men som det är nu har jag inga planer på det. Jag känner i stället att det är en stor förmån att kunna ha båda mina yrken.

Sedan några år tillbaka jobbar jag som präst på halvtid för att kunna ha mer tid till mitt skrivande. Upplägget är att jag arbetar varannan vecka i Svenska kyrkan, Åre och varannan vecka skriver jag eller är ute på diverse författarframträdanden. Det är ett bra upplägg, jag är jättenöjd med det!

Den här midsommarhelgen har jag jobbat i kyrkan, haft gudstjänster och vigslar. Nästa vecka har jag en skrivarvecka, men ska faktiskt försöka vara ledig från skrivandet och umgås med min familj. Vi ska resa bort i några dagar. Ser så mycket fram emot det!

Hoppas du har en fin midsommarhelg!