Jag tog tåget till Stockholm i onsdags och ägnade i stort sett hela resan åt att skriva på mitt manus. Det är något med att åka tåg som gör det enkelt att skriva. Kanske ljudet av tåget med rälsen, kanske surret från människor runt omkring, kanske insikten om att man inte kan ta sig någon annanstans på flera timmar. Så jag satt där, drack kaffe och skrev. Och allt medan timmarna gick så blev det allt grönare utanför tågfönstren. Fint att verkligen möta våren.

Vid sju på kvällen klev jag av på Stockholms central och möttes – inte av vår – utan av försommar. Det var så varmt, det var så grönt, det var så blommande. Och folk satt ute på uteserveringar i kvällssolen.

Nästa dag hade jag ett möte, en hel del skrivtid och sedan träff med min fina vän Sofia. Vi promenerade till Djurgården, via Kungsträdgården, så jag skulle få uppleva körsbörsblomningen. Så fantastiskt!

Sedan satt vi på en uteservering och åt lunch och pratade i timmar. På kvällen åkte jag till Älta bibliotek för att ha ett författarsamtal tillsammans med min fina författarkollega Eli Åhman Owetz, med samtalsledare Anna Levahn, från vårt förlag. Det blev en så himla fin och givande kväll! Roligt! Det är en ynnest att få prata böcker och författarskap inför en hängiven och intresserad publik.

På fredagen satt jag i hotellets innergård och skrev i flera timmar. På kvällen träffade jag min fina vän Ulrica. Vi tog en promenad till Gamla stan och åt middag där. Det är fantastiskt att ha så fina och inspirerande vänner! Jag är tacksam över det.

Dagen efter tog jag en promenad till Lilla Nygatan i Gamla stan där det var Feelgoodfrukost i samband med Stockholms bokhelg. Där satt jag och flera av mina författarkollegor i samtal inför en fantastiskt fin publik. En publik som hade stått utanför och köat sedan tidiga morgonen. Vilket engagemang! Det blev en så fin förmiddag! Efter det gick jag till tåget för att resa hem till Jämtland. Jag blev hämtad på tågstationen av min käre man, men åkte inte hem till Duved utan till vår stuga vid en sjö. Där landade jag så mjukt efter fantastiska dagar i storstan.