När ”Kallbaderskan bland fjällen” släpptes för drygt ett år sedan kunde jag aldrig ana allt det skulle leda till. Som att boken blivit såld till andra länder. Helt surrealistiskt! Först till förlag i Norge, sedan i Danmark, sedan Tjeckien och nu – Finland! Fantastiskt roligt! Jag blir väldigt nyfiken på vad titeln kommer att bli på finska.

Jag återkommer när jag vet mer om boksläpp i de olika länderna. Jag har förstått att det tar sin tid, det är mycket som ska göras innan det är dags. Boken ska översättas, korrekturläsas och granskas. Bokomslag ska skapas. Titel ska födas. När min agent, Norsteds Agency, promotar min bok utomlands har de gett den en engelsk titel, ”A waffel hut with a view.” Tjusigt!

Förutom detta trevliga jobbar jag på med det som ska bli bok tre i serien. Jag varvar skrivande med att vara utomhus så mycket jag bara kan. Försommaren har kommit hit till Duved och det är underbart! Det grönskar. Blommorna börjar komma så smått. Fåglarna sjunger. Det är varmt. Och här om dagen åkte jag och älskade familjen på vår årliga, vårliga, utflykt till mäktiga Tännforsen. Har du inte varit dit så rekommenderar jag det varmt!