Jag har en ledig dag i dag och utanför skrivstugans fönster skiner solen. Jag undrar om jag ska ge mig ut på skidor eller ta en promenad. Ut ska jag i alla fall. Kanske ta med matsäck med kaffe och slå mig ner någonstans. En dag av lugn och ro och möjlighet till eftertanke. Kan behövas efter veckan som varit. En väldigt fin och samtidigt intensiv vecka.

På tisdagen hade jag ett författarsamtal på Funäsdalens bibliotek. Det kom så mycket folk, extrastolar fick bäras in. Jag berättade om mina böcker och om mitt skrivande och många ställde kloka och roliga frågor. Det blir ju en extra dimension att möta människor som bor i de trakter där mina böcker utspelar sig.

Kvällen efter var jag på det nya, fina biblioteket i Hede. Det är så speciellt att vara på hemmaplan, att träffa många som jag känt sedan jag var barn. Också där blev det fullsatt, det fanns inte stolar så det räckte åt alla. Men stämningen var så god och varm. Väldigt, väldigt fint!

På fredagen åkte jag till Hållandsgården för att leda en veniatkurs under helgen. Veniater är personer ute i våra församlingar som har rätten att predika och leda gudstjänster utan att vara prästvigda. Det är en så viktig uppgift! Det var Härnösands stift som arrangerade kursen och jag ser det som ett fint förtroende att få leda en kurs i predikokonst. Så inspirerande och så roligt!

När jag kom hem i går var jag rätt trött. Det känns att det är nödvändigt med någon dag av ledighet nu.

Men på onsdag sätter jag mig på tåget och åker ner till Stockholm. Ser så mycket fram emot att få uppleva körsbärsträdsblomningen, men ser också mycket fram emot två författarsamtal. Dels på Älta bibliotek i Nacka på torsdag 11 maj kl 18 tillsammans med min fina författarkollega Eli Åhman Owetz. Dels i samband med Stockholms bokhelg på lördag 13 maj kl 9 på Lilla Nygatan 9 i gamla stan. Då får jag samtala med ännu en fin författarkollega – Karin Janson.

Hoppas vi ses där! Och om inte så önskar jag dig en fin vecka med blomning och grönska!