Det var en rätt surrealistisk syn när jag upptäckte att båda mina böcker ligger på Storytels topplista. Sida vid sida ligger de där. Sömmerskan och friheten på plats 8. Kallbaderskan bland fjällen på plats 9. Tack alla ni som lyssnar! Jag blir helt överväldigad. Det är svårt att ta in.

Efter alla dagar och stunder av skrivande, tänkande, omformulerande, redigerande så når en bok till läsare och lyssnare. Man har ingen aning om hur den ska tas emot. Oron för otrevliga recensioner, oron för att ingen är intresseras av boken, oron för… Ja, det finns mycket att oroa sig för inför ett boksläpp. Därför är det så fantastiskt roligt när boken tas emot så väl som Sömmerskan tas emot nu. Som Kallbaderskan tagits emot i över ett år. Det är inga självklarheter och det är jag så medveten om. Så tack igen, alla ni som tar del av mina berättelser!

Jag står vid datorn i min skrivarstuga. Regnet öser ner, jag har precis varit ute och gått i det där kalla regnet med älskade hunden. Nu ska jag skriva predikan inför söndagen. Jag jobbar den här veckan efter att ha haft en ledig påsk. En fin påsk med min familj, med skidåkning och med strålande sol och gnistrande himmel. Hoppas du haft en fin påsk!