Den här morgonen vaknade jag vid halv sex och solen strålade. Det finns inget bättre än sådana morgnar. Jag bryggde en kopp kaffe och tog med ut till skrivarstugan. Sedan satte jag i gång med mitt skrivande. Så härligt att vara i gång igen! Förra veckan arbetade jag i Åre församling, och då finns inte mycket tid till skrivande. Men den här veckan är en skrivarvecka, och jag har nästan inget annat inbokat. Underbart!

Vid sju kom älskade L och knackade på och undrade om jag ville följa med på en skidtur. Det ville jag och jag är så glad över att jag hängde med. Det blev en magisk skidtur i Björnen. Nypistade spår, en sol som strålade, fåglar som kvittrade. Ensamhet. Avskildhet. Det finns inget bättre! Och nu gäller det att passa på, för våren kommer allt mer och snön tinar. En vintersäsong går så obeskrivligt fort.

Jag ska snart fortsätta att skriva. Jag har kommit en bra bit in i manuset till det som ska bli bok tre i serien om fåffelbruket bland fjällen. I juni ska jag lämna in råmanuset till min förläggare Christoffer. Jag ligger rätt bra till och det är en berättelse som jag trivs mycket bra att vara i. Jag längtar tillbaka in i den när jag håller på med annat.

Jag har i övrigt tre saker att fira under veckan som kommer. Älskade L och jag har nittonårig bröllopsdag i dag. Vi har tjugoårig förlovningsdag på onsdag. Och ”Sömmerskan och friheten” ligger på plats 2 på Storytels topplista. Händelser klart värda att fira, tycker jag!

Önskar dig en fin vecka!