Jag tar en bild från när jag var sminkad och fixad och skulle i väg på festligheter. Den passar bättre idag än den osminkade, mysbyxversion som går omkring här hemma i skrivartillvaron. Jag har något stort att fira! Det är helt fantastiskt! ”Sömmerskan och friheten” ligger etta på Storytels topplista av mest lyssnade böcker. Det går bara inte att ta in.

Det är en märklig tillvaro att vara författare. Först ägnar man lång tid åt att tänka, grunna, grubbla, göra research, skriva, redigera. Lång tid av att vara i sin egen skrivarbubbla. Och i det läget kan jag inte ens tänka att någon annan ska läsa och lyssna på min berättelse. Den är liksom min egen berättelse. Min egen värld.

Och så släpps boken och människor får del av den där berättelsen och jag har ingen aning om hur den ska tas emot. Ska de tycka om den? Ska de förstå vad jag vill med den? Ska de uppskatta människorna som befolkar den? Ska det bli helt tyst kring boken? Eller ska den faktiskt landa väl?

Nu kan jag ju konstatera att min kära Sömmerska har blivit oerhört väl mottagen. Jag var inte beredd på det. ”Kallbaderskan bland fjällen” blev ju så ofattbart uppskattad, jag hade svårt att tro att det skulle bli samma sak med ”Sömmerskan”. Men det blev det. Och så här högt på Topplistan låg aldrig ”Kallbaderskan”. (Nu har den boken också klättrat och ligger på plats 8. Bara det! Att ha båda böckerna på listan! Hur surrealistiskt!)

Tack igen till alla er som lyssnar på mina böcker! Ni anar inte hur mycket det betyder! tack! Jag skickar er ett gäng vårblommor.