Det snöar. Det har kommit flera centimeter under natten. Det var dags att plocka fram vinterstövlarna igen och sopa av trappen och skotta gården. Aprilväder, säger alla. Månaden som kastar sig mellan väder, kan inte bestämma sig.

Förra veckan var en skrivarvecka med fullt fokus på manus tre i serien. Och som jag skrev. Från tidiga morgonen till långt in på eftermiddagen. Berättelsen tog ett stort kliv framåt. Det enda jag gjorde förutom att skriva var att jag var med på två författarrelaterade saker. I torsdags kväll var jag med på Öppen scen på Valvet i Åre. Det var bland andra vi i Åreförfattarna som v bjöd in till detta. Det var flera som ville komma upp på scenen och läsa. Berörande dikter och texter. Själv läste jag ett stycke ur ”Sömmerskan och friheten”. En mycket trevlig kväll!

Och i lördags gjorde jag också ett avbrott i skrivandet och åkte till Järpens bibliotek på ett författarsamtal. Det var Mikael som arbetar på biblioteket som intervjuade mig, och jag var så otroligt imponerad över frågorna han ställde. Dels hade han läst mina böcker (bara det är ju fantastiskt), men han hade också reflekterat och grunnat vidare. Det märktes i frågorna han ställde. Så roligt! Det blev en så bra stund.

Den här veckan är jag i gång och arbetar i kyrkan. Har en del samtal, bland annat inför vigslar framöver. Fint att se fram emot!

Önskar dig en fin vecka!