Älskade dottern har en utbytesstudent från Spanien här i en vecka. I går åkte vi med dem till vår sjöstuga, tillsammans med en av dotterns kompisar och hennes utbytesstudent. Vi fick ett sådant väder som man verkligen vill ha när man vill visa upp våra trakter – sol, blå himmel och gnistrande snö.

Vi grillade korv över öppen eld, det hade de spanska tjejerna aldrig gjort förr. De fick också prova på att åka skidor och på sjön. Platt och bra för nybörjare, och de gjorde det så bra! När de kom tillbaka var de så glada över upplevelsen. Jag gräddade våfflor och bjöd på, det var ju faktiskt våffeldagen.

Det är ju så härligt nu när det är ljust så länge på kvällarna, men det var också magiskt att se solnedgången över allt det vackra.

Jag måste ju också visa er vad Aftonbladet hade på sitt mittuppslag i förrgår – en artikel om Storytel Awards och bild på mig och fantastiska Emma Schols. Hon vann priset för bästa fackbok med sin gripande berättelse ”Ärren bär jag med stolthet”.