Jag har skrivit tre romaner som handlar om kvinnor som funnits på riktigt. Det är alltså fiktiva berättelser men de bygger på verkliga personer och händelser.

Den första heter ”Den där elden inom” och kom ut 2013. Den andra fick namnet ”Drottningen af Åre” och släpptes 2017. Och 2019 kom boken ”Det har kommit ett brev”.

Det är böcker som jag är otroligt stolt över, för de handlar om kvinnor som gjort skillnad. Som trampat upp nya vägar. Kvinnor som jag ville lyfta för att inte låta dem försvinna in i historiens mörker.

”Den där elden inom” har varit helt slutsåld i flera år, men jag får fortfarande förfrågningar om den, inte minst från bibliotek som säger att deras exemplar är sönderlästa. Då är det så tråkigt att behöva säga att den inte längre finns att köpa. ”Drottningen af Åre” är snart slut, det finns bara några enstaka exemplar kvar.

Därför är det så fantastiskt roligt att mitt förlag Printz Publishing vill ge ut alla tre böckerna som ljudbok! Kontrakt är skrivet och utgivning kommer att ske under 2024. Vilken glädje! Dessutom kommer böckerna att finnas som Print on demand, vilket betyder att de trycks utifrån beställning.

Ja, det känns som om mina kära böcker nu får ett nytt liv! Det är mina huvudpersoner värda – doktorinnan Margareta Klingspor, fröken Kristina Hansson och mrs Margaret Bergman.