Jag blir så otroligt glad! Och rörd. Så här skriver boktipsaren och programledaren Pekka Heino om min nya bok:

”Äntligen är den här! Den fristående fortsättningen på Kallbaderskan bland fjällen – och jag förstod inte hur mycket jag längtat efter den förrän jag börjat läsa.
Helena och Hilda. Två kvinnor med våffelbruket som gemensam nämnare, fast de gräddar sina oslagbara våfflor med ett halvsekels mellanrum. Hilda 1972 och Helena i nutid. Och båda bär de på en längtan efter ett annat liv, en möjlighet att förverkliga sina drömmar. Vilket visar sig svårt, oerhört svårt. Jag kommer dem båda nära, är med i deras tankar och kval, vill dem väl…men förstår att de våndas i sina beslut. Eftersom det kan göra andra i deras närhet besvikna.
Och så naturen. Fjällen…och vädrets växlingar. Känner att min fäbless för vinter och snö blir bekräftad. Karin Härjegård skildrar allt, både människor och miljöer, med sådan kärlek att jag blir lycklig. Sådär lycklig som man närstan bara kan bli av en riktigt bra bok…ni vet.”

Vilka fantastiska ord! Tack!!!

Det är mycket som händer nu. Tidningsintervju, besök av Sveriges Radio Jämtland här i skrivarstugan, rep med musikerna som ska vara med vid boksläppet. Och i morgon bitti sätter vi oss på tåget, älskade maken och jag, och åker till Stockholm. I morgon kväll är det dags för galakväll för Storytel Awards. Min bok Kallbaderskan bland fjällen är ju i final. Det kommer att bli en alldeles oförglömlig kväll, oavsett om jag vinner eller inte.

Och Sömmerskan och friheten släpps i morgon, onsdag 22 mars.