Vi har haft en så fin helg då vi besökt min yngste bror med familj i Funäsdalen. En helg med mycket skidåkning och trevliga pratstunder.

När jag fyllde femtio fick jag ett par träskidor av min bror som han tillverkat på egen hand. I lördags provade jag dem för fösta gången. De är inte bara otroligt fina utan väldigt sköna att åka på. En väldigt, väldigt fin present! Vi tog en tur väster om Fjällnäs, precis vid norska gränsen. En sådan där skidtur då man inte följer några spår utan bara ger sig ut i vitheten. Min bästa typ av skidturer. Det var dessutom fantastiskt väder med solsken och mjuka vindar.

Efter skidturen stannade vi till på Fjällnäs högfjällshotell och tog en kaffe. Det är ju det hotellet som mycket kretsar kring i min bok ”Sömmerskan och friheten”, som släpps 22 mars. Så det är väldigt speciellt att komma dit. En känsla av hemma.

När jag fyllde år fick jag också en present av min kära brorsdotter Tilde – en skidtur i pannlampans sken. Den skidturen gjorde vi på lördagskvällen. Det blev helt magiskt. En klar och kall kväll när det gnekade under skidorna. Allt var mörker omkring oss, det var bara våra pannlampor som lyste upp spåret framför oss. Vilken fin present – en kväll att verkligen minnas.

Hoppas också du haft en fin helg!

/Karin