I måndags kväll hade jag mitt boksläpp på Östersunds bibliotek. Då firade vi min nya bok ”Sömmerskan och friheten”. Det blev så bra! Jag är så glad.

Christoffer Holst, min kära förläggare, kom upp från Stockholm och var med under kvällen. Han och jag hade ett scensamtal om boken, om böckerna, om skrivandet i stort. Han hade kloka och intressanta frågor till mig. Det blev ett bra samtal, också med många skratt.

Astrid Åslin Kardin och Katarina Bergner Åhlén var med och spelade. Dels spelade de några egna stycken, dels fick jag sjunga tillsammans med dem. Så himla roligt! De är fantastiska och berikade verkligen kvällen.

Det kom så mycket folk! Samlingssalen som rymmer 80 personer blev snabbt fylld av människor. Biblioteket får inte ta in fler, så många behövde tyvärr vända i dörren. Väldigt tråkigt! Så vi bestämde oss för att erbjuda dem att komma tillbaka dagen efter för att höra mig berätta om boken och få möjlighet att få en bok signerad. Också då kom massor av folk. Helt otroligt! Det är ju fantastiskt att det finns ett så stort intresse för min bok.

Så dessa dagar har jag mött så många fina människor och signerat så många böcker. Det är en ynnest.

Dessutom får jag storligen glädjas år att min Sömmerska gått rätt in på plats 17 på mest sålda böcker i Sverige den här veckan. Helt fantastiskt!