Veckorna går så otroligt fort! Vi är redan inne i den andra sportlovsveckan. När man som jag bor i Åredalen räknar man tiden i sportlovsveckor, veckan före påsk och efter påsk och så vidare. Det är så mycket som här som bygger på alla gäster som kommer fit för att ha ledighet och semester. Vi bor nära järnvägen och det är så härligt att se alla människor komma med väskor och skidor och förväntan i blicken. Jag hoppas de som börjar sitt sportlov idag får lite bättre väder än det är just nu – rejäl blåst.

Förra veckan hade jag ”prästvecka”. Mycket meningsfulla dagar med olika möten med människor. Och en gudstjänst, en begravning, ett dop… Det lilla dopbarnet hade så nyfikna ögon. Såg på oss alla, och såg ut att fundera över vad vi gjorde där, egentligen. Det är en mycket fin uppgift att få döpa, att få ösa vatten över barnets huvud och säga orden: ”Jag döper dig i Faderns, Sonens och den heliga Andens namn”. En sånggrupp var med och sjöng och de gjorde det så fantastiskt fint! Bland annat sjöng de en låt av Bo Kaspers orkester, en låt jag aldrig hört förut. Den var så fin! Några strofer ur låten:

Vad ska du heta? Vilket namn ska vi ropa

när du sprungit nånstans och gömt dig?

Viket namn ska de säga när du räcker upp handen?

Vad står det på den första boken du får?

Vad ska du heta? Vad ska du heta?

Och vad ska vi skriva på breven vi skickar

på adresser som rör sig runt hela världen?

Vad ska du heta? Vad ska du heta?

I dag ska jag skriva mest hela dagen. I morgon åker jag till Östersund och senare vidare till Stockholm. Jag ska ju få gå på Norstedts 200-årsjubileum på Stadshuset, i Gyllene salen, tillsammans med alla andra författare på förlaget. Det känns ju otroligt stort!

Önskar dig en fin vecka!