Vi är inne i den där tiden när det åter är ljust på morgonen när man ska iväg någonstans, och ljust på eftermiddagen när man ska hem. En underbar och hoppfull tid! Och fort går den, tiden. Jag inser att det snart är dags för boksläpp, bara en dryg månad kvar.

Onsdag 22 mars släpps min nya boj, ”Sömmerskan och friheten”, i handeln. Måndag 27 mars har jag mitt officiella firande och boksläpp. Den här gången blir boksläppet på Östersunds bibliotek. Det känns så bra! Jag har två musikervänner med mig – Astrid Åslin Kardin och Katarina Bergner Åhlén.

Astrid har varit med och musicerat på flera tidigare boksläpp. Hon är en fantastisk pianist och sångerska. Katarina har jag samarbetat med i andra sammanhang och jag är så glad att ha henne med! En gudabenådad cellist. De ska spela några stycken tillsammans och så ska jag sjunga några sånger tillsammans med dem.

Dessutom kommer min käre förläggare Christoffer Holst upp från Stockholm för att vara med. Jag är så glad över det! Han och jag kommer att ha ett scensamtal under kvällen om min nya bok och mitt skrivande.

Det här blir mitt sjunde boksläpp. Förra året när ”Kallbaderskan” släpptes hade vi firandet på Norstedts i Stockholm. Vi hade också ett firande där boken utspelar sig – i västra Härjedalen. En magisk kväll i kapellet på Högfjällshotellet i Fjällnäs. Tidigare boksläpp har varit i diverse kyrkor och bibliotek. Det är fint! Det är bra ned avstamp. Det är alltid bra med firanden.