Jag föreläste om mitt författarskap och mina böcker i går i Sköns församlingshem utanför Sundsvall. Det blev en så fin kväll! Det var en så varm och intresserad (och stor!) publik. De lyssnade mycket uppmärksamt när jag berättade och kom sedan med kloka och roliga frågor. Tack alla ni som kom! Och tack Sköns församling för att ni hade ordnat allt så fint!

När jag kom till hotellet efteråt hade jag fått ett mail från min förläggare Christoffer. Han skrev: Karin! ”Du har fått ett 5:a i BTJ!” Ja, jag har fått en femma, det högsta betyget, av BTJ, Bibliotekstjänst, för min nya bok ”Sömmerskan och friheten”. Det är helt, helt fantastiskt! Det är en recension som betyder oerhört mycket. Det är verkligen inga självklarheter att ens bli recenserad, och att dessutom få en femma är ju rent magiskt! Jag är så glad! Här är några ord ur recensionen:

”Magiska naturscener och inträngande personporträtt gör denna bok till något alldeles extra.”

Helhetsbetyg – 5 – Briljant

Nu är jag hemma igen efter fyra timmar på tåget, där jag skrev nästan hela tiden. Det är en lyx att kunna åka tåg nästan hem till dörren.