Jag hade en lugn fredag efter rätt intensiva dagar med flera författarframträdanden och en hel del skrivande. Jag städade lite, plockade. Och upptäckte att det var ett nytt ljus som letade sig in genom fönstren. Det där speciella vårvinterljuset. Det efterlängtade. Så jag drog på mig ytterkläderna och gick till blomsteraffären. Där köpte jag flera krukväxter och en stor bukett tulpaner. Jag ville fira det där nya ljuset.

På lördagen sken solen och jag och älskade familjen tog bilen till Ullådalen för att åka skidor. Det var den första solglasögondagen. Det blev en underbar skidtur och goda våfflor på Lillåstugan. Den kvällen kom ett gäng vänner på middag. Vi hade knytkalas och det var så god mat. Så härligt att sitta ner och äta och dricka gott vin och prata och skratta.

Söndagen kom med regn och blåst. Jag tyckte synd om gästerna som kom med tåget för att fira sportlov här uppe. Inte kul då att mötas av sådant väder. Jag hoppas det vänder så de hinner få några fina vårvinterdagar. Jag tog i alla fall ett dopp i Åresjön. Det var ett tag sedan som jag badade kallt nu. Jag behövde träna lite på det inför en grej jag snart ska vara med om. Jag berättar mer senare!

I dag har jag mest bara skrivit. Jag tog en sväng till gymmet, och sedan tillbaka till skrivandet igen. Och i morgon får vi veta vilka böcker som gått vidare till finalen i Storytel Awards. Min bok Kallbaderskan bland fjällen är ju en av de nominerade. Så spännande!

Önskar dig en fin vecka!