För snart ett år sedan fick jag beskedet att min bok Kallbaderskan bland fjällen kommit ut som ljudbok. Det var en överväldigande känsla. Att veta att min favoritskådespelerska Marie Rikardsson läst in boken och att den nu fanns att lyssna på. Tankarna snurrade. Känslorna ljöd genom kroppen. En rastlöshet tog tag i mig. Jag behövde göra något. Så jag tog skidorna och gick till spåret. Började åka, men kunde inte stilla tankarna. Det var som en odefinierbar oro och glädje i samma andetag.

Jag kom på att jag skulle lyssna på något för att låta tankarna stillna något. Sökte efter något lämpligt radioprogram. Kanske fanns något nytt avsnitt med USA-podden? Eller skulle jag lyssna på en bok? Det var först då det slog mig – jag kunde ju lyssna på min egen bok. Inläst av Marie Rikardsson. Fingrarna fumlade när jag sökte efter Storytel. Sökte på Kallbaderskan. I nästan stund hör jag Marie läsa prologen till min bok. Och då grät jag. Jag stod där i skidspåret och grät och hulkade. Snoret rann.

Nu är det snart dags för uppföljaren att gå till tryck, det är bara några veckor av korrekturläsning kvar. I mars kommer den ut, först som fysisk bok, sedan som ljudbok. Också denna bok blir inläst av Marie. Helt ofattbart! Jag är så glad.