Den här bilden dök upp i mitt Facebookflöde. Det är från november 2017 då jag hade boksläpp för min roman ”Drottningen af Åre”. En magisk stund på hotell Åregården och massor av folk kom för att vara med! Jag sjöng och berättade om min bok och var klädd ungefär så som min huvudperson fröken Hansson var klädd där hon vandrade genom Åre i slutet av 1800-talet.

Jag såg på bilden och en massa glädje växte fram. Och också en lite rolig insikt. Titlarna på mina romaner…

Den första heter ”Den där elden inom”, men alla kallar den bara för ”Doktorinnan”. Den andra heter ”Drottningen af Åre”, men de flesta säger enbart ”Drottningen”. Den tredje heter ”Det har kommit ett brev”, men alla kallar den ”Väverskan”.

Och så de nya böckerna. ”Kallbaderskan bland fjällen” som snabbt blev enbart ”Kallbaderskan”. Jag anar var det barkar hän med boken som ska släppas i mars 2023, boken som heter ”Sömmerskan och friheten”…

Så, ja… Doktorinnan, Drottningen, Väverskan, Kallbaderskan och Sömmerskan… Lite roligt ändå. 🙂