I dag har jag ägnat de allra flesta timmarna åt att skriva på manuset till bok tre i serien. Också den kommer att utspela sig i västra Härjedalen, och framför allt i vackra Fjällnäs. Jag var där i somras och i dag hade jag nytta av bilderna jag tog då. Bilder har verkligen en förmåga att locka fram minnen, tankar, känslor. Så nu kunde jag ganska enkelt placera en av huvudpersonerna i en fåtölj i sällskapsrummet på Fjällnäs högfjällshotell med en blommig kopp kaffe och med utsikten över Malmagen.

Denna min huvudperson kom lätt och ledigt, utan större åthävor, in i berättelsen. Jag var inte alls beredd, men jag tycker mycket om henne. Jag tror och hoppas att ni som kommer läsa boken också ska göra det.

Ja, jag har skrivit största delen av dagen, men jag har också bakat en kaka och välkomnat älskade dottern som kommer hem för höstlov. Den största förmånen är att få sitta mitt emot henne vid köksbordet med ljusen brinnande, fika och prata. Och sedan – tillbaka in i berättelsen. Tillbaka till Fjällnäs och högfjällshotellet.