Det här är inte omslaget till min bok, även om det på en del sätt liknar omslaget. Fjällen. Myrmarken. Det karga och det varma i samma andetag. Jag tror nämligen inte att jag kan visa omslaget än för er, men jag är så nöjd med det! Det är Sanna Sporrong som har formgivit, och hon är ju inte vilken formgivare som helst. Hon har formgett böcker av t ex Sofie Sarenbrandt och Emma Hamberg. Inget dåligt sällskap jag får hamna i, alltså…

Jag fick komma med tankar om omslaget till min bok, ge hintar om vilken typ av omslag jag önskade. Och jag var ute efter just den där mixen av karghet och värme, och gav några exempel på omslag som har just den känslan. Som ”När alla klockor stannat” av Ninni Schulman och ”Toner i natten” av Joyo Moyes.

Utifrån mina tankar och utifrån handlingen i min bok har då Sanna Sporrong suttit ner och skapat ett omslag. Det känns hur stort som helst och jag ser fram emot att snart få visa er hur det ser ut.