Efter det fantastiska bröllopet förra helgen åkte vi till Vernes, flygplatsen utanför Trondheim, och tog flyget via Oslo till London. Där har vi tillbringat några dagar och upplevt extra allt.

Vi har strosat

Att strosa är bland det bästa jag vet. Att uppleva en ny stad genom att gå längs gatorna och uppleva atmosfären och stämningen. (Nu är London i och för sig inte en helt ny stad för mig. Jag var där för nästan trettio år sedan tillsammans med min klass från musikgymnasiet i Östersund. Men… Nästan trettio år… Det är en lång tid… Så det känns som en ny stad.) Så vi strosade. Kollade in sevärdheter, till exempel Big Ben, The Tower of London och åkte The London Eye. Vi var också till Madame Tussauds. Och vi stannade och fikade på mysiga caféer och vilade benen emellanåt.

Vi har varit på musikal

Jo, vi tog oss till West End och fick uppleva musikalen Mamma Mia. Leif och jag har sett den förut, men det var första gången för älskade dotterns del. Det blev en så stark upplevelse för oss alla tre! Fantastiska sångare och skådespelare, den vackra teatern, musikalens handling som både rör till tårar och skratt. Jag är så himla glad att vi såg den!

Vi har varit på fotboll

Själva huvudorsaken till att vi åkte till London var matchen mellan ”vårt” ÖFK och Arsenal. Jag är egentligen inte alls fotbollsintresserad, men ÖFK har gjort något med mig. Deras framgångar förstås, större framgångar än ett litet lag från Jämtland ens kan drömma om, men för min del ännu mer deras satsning på kultur. ÖFK är ett fotbollslag som bestämt sig för att gå utanför sin comfort zone och våga det man inte riktigt vågar. Som att sjunga, spela teater och dansa inför publik. Och det är klart att det gör något med sammanhållningen i ett lag. Det gör något med bilden av varandra. Matchen i London beskrivs i engelsk media som ”något omöjligt som blev möjligt”. Hur kunde detta lilla lag komma och vinna över Arsenal med 2-1? Stämningen i Arenan var helt magisk! 5 000 personer från Jämtland var där för att lyfta fram sitt älskade ÖFK. Mäktigt!

Vi har haft fantastiska dagar och jag är så glad och tacksam! Men nu är det fantastiskt skönt att vara hemma. Önskar dig en fin helg!

/Karin

The Tower of London i isklar luft och blå himmel. Det var kallt i London, men vackert.

Min älskade familj framför Westminister Abbey.

I St Jame´s Park fanns detta bedårande lilla hus. Jag tänkte att det kan bli min nya skrivarlya. Eller vad tycker du?