En kan åka till Paris och sitta i en vindsvåning och skriva på sin bok och blicka ut över hustaken. Eller till Maldiverna och tillbringa dagarna på stranden med datorn i knäet och lyssna till vågorna. Eller så åker en till Näsåker på Skrivarretreat. Det gjorde jag. Jag har varit där hela veckan, och haft det så fantastiskt bra! Jag menar – vad är väl Paris eller Maldiverna mot Näsåker?

Det är Johanna Wistrand, http://www.multimanus.se som hållit i Skrivarretreaten, och gjort det på ett väldigt fint sätt. Vi deltagare har mestadels suttit i tystnad och skrivit på våra olika manus, men delat tankar och erfarenheter vid fika- och matpauser. Ni ser ju själva vilken miljö vi satt i när vi intog vårt förmiddagskaffe! Det blev väldigt fina och inspirerande samtal.

Ja, Johanna tog hand om oss på ett strålande sätt dessa dagar med värme och generositet, men jag är också oerhört glad över de andra skrivardeltagarna! Det är så givande att möta andra skrivande människor! Tack för allt ni delade med er av både av er själva och av ert skrivande!

Under veckan har jag arbetat med mitt manus ”Drottningen af Åre”. Mitt mål var att läsa igenom hela manuset och göra nödvändiga förändringar och förbättringar, och jag hann igenom hela berättelsen. Jag har ju haft manuset hos lektör och tagit in hennes viktiga synpunkter, nu går manuset vidare till korrekturläsare. Jag har precis nu på morgonen skickat iväg det.

Och som alltid när jag skriver har jag under de här dagarna haft ett stort behov av att komma ut och röra på kroppen och lufta huvudet. Jag har hittat vackra vägar att gå. Här, till exempel, gick jag längs Kärleksstigen i Näsåker. Det har varit härligt väder under veckan med en stark känsla av höst.

Bra, bra dagar, som sagt, och nu är det underbart att vara hemma igen!

Hoppas ni haft en fin vecka!

/Karin