I 23 år har vi setts en kväll varje sommar för att äta mat ihop, Kristina, Jeanette och jag. De första åren åt vi alltid fondue, men nu varierar vi oss. Ibland äter vi hemma hos någon av oss, ibland på restaurang… I år åt vi på mina föräldrars altan.

Det är något visst med vänner som en har känt nästan hela livet. Det är okomplicerat och självklart. Vi har följt varandra genom medgång och motgång, genom glädje och svårigheter. De här två fantastiska kvinnorna betyder mycket för mig!

Dessutom tyckte de att maten jag bjöd på där ute på altanen var så god att de ville ha receptet. Det kanske fler vill, så jag skriver det här:

FRASIGT SKAL MED RÄKRÖRA (för 4 personer)

1 färdig smördeg

1 kg räkor med skal

3 msk majonnäs

2 dl gräddfil

1 dl löst vispad grädde

5 dl blandad sallad

200 g salladslök

1 fint skuren gul lök

1 ask minitomater

1 kvist dill

Lägg ut smördegen i pajformen och nagga den noga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader. Skala räkorna. Blanda majonnäsen, gräddfilen och grädden i en bunke. Varva alla ingredienserna i pajskalet och låt stå och dra i en timme innan servering.

Och så desserten…

DAJMTÅRTA

150 gram sötmandel

1/2 tsk bakpulver

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl grädde

3-4 msk oboy

1 dubbeldajm

Mal/krossa mandeln och rör ihop med bakpulvret. Vispa ägg och strösocker och blanda ihop allt. Häll i en form med löstagbar botten. Grädda i ugn i 175 grader i 25 minuter. Vispa grädden och blanda i oboy. Krossa dajmen och häll i hälften i grädden. Bred över kakan när den kallnat. Strössla över resten av den krossade dajmen.

Smaklig måltid!