Ganska ofta får jag den frågan. Var får du idéerna och inspirationen ifrån? Jag undrar också hur det går till. Hur har allt jag skrivit fötts? Var kommer orden och formuleringarna ifrån? Och jag tänker på alla kompositörer och musikskapare, alla konstnärer och hantverkare, alla de som skapar – var kommer inspirationen och idéerna ifrån?

Jag vet bara att för mig kan det vara så här: Jag stiger upp i gryningen, skriver mina morgonsidor, går en kort sväng med Gillis och solen skiner. Jag kommer in och gör mitt träningsprogram, dricker kaffe och läser tidningen. Och regnet kommer. Jag funderar ett kort ögonblick över vad vi ska göra av den här dagen, som tycks bli en regndag.

Kikar ut i trädgården, ser rabarbern, vet precis. Lyssnar på gårdagens Sommar, bakar en rabarberpaj och kokar rabarberkräm, och det är någonstans där som en idé föds. Det är någonstans där med förklädet på och händerna i en deg som inspirationen kommer. Och den flödar fram,.

Jag gör klart i köket och ställer mig sedan vid datorn i mitt arbetsrum och orden rinner fram genom fingrarna. Och nu är det inte längre en ide´ utan snarare en förvissning. Glädjen i kroppen, det där som spirar inuti. Om några månader kommer ett resultat av denna rabarbermorgons inspiration – jag vet att denna morgons skapande kommer att leda till något. Jag bara vet det! Förunderligt!

Hur är det med dig och din inspiration?

/Karin