Idag har jag haft förmånen att ha ännu en vigsel i vår vackra gamla kyrka i Åre. Det har blivit många vigslar nu, och de allra flesta som gifter sig här kommer inte härifrån trakterna, utan från olika delar av landet. Många för att de haft semestrar här genom åren och känner en hemhörighet i den här kyrkan. Det är lite intressant, det där – många säger att de aldrig går i kyrkan hemma där de bor, men när de är här i Åre söker de sig till gudstjänster och konserter och annat. Kanske för att tiden finns när en är på semester. Kanske för att tankarna hinner få ta plats, och en längtan hinner födas.

Dagens vigselpar hade varit här i Åre endast en gång och blivit stormförtjusta och då bestämt sig för att gifta sig här. Så de bjöd upp släkt och vänner till bröllop. Det är något som är så vackert med vigsel och bröllop! Kärleken, förstås, vigselparets ”ja” (det vackraste ja en människa kan säga till en annan), familjerna och släktingarna, festen, glädjen, framtidstron och hoppet. Ja, det är vackert.

Jag har skrivit en del förut om vigslar, de inläggen kan du läsa HÄR och HÄR.

Hoppas DU har en fin lördag!

/Karin