”Var besvärlig. Ta plats. Höj din röst och backa inte! Vi håller varandras händer när det blir läskigt.” De orden på halsbandet som jag fick av min kära vän och syster G. Jag hängde omedelbart smycket kring min hals och känner att jag bär det med stolthet och glädje. Det är designat av företaget ”Karins konstgrepp”. Jag älskar det! Tack käraste G!

För mig blir halsbandet en stark symbol för systraskap. En stark symbol för att vi tjejer/kvinnor ska finnas för varandra. Att stötta varandra, uppmuntra varandra, styrka varandra, berömma varandra, hjälpa varandra. Att hålla varandras händer när det blir läskigt. Allt detta för att vi också ska våga vara besvärliga, våga ta plats, våga höja våra röster och inte backa.

Och när jag läser orden på halsbandet just denna kväll tänker jag på mina fina kompisdöttrar E och I som idag tar studenten. Åh, vad jag vill ingjuta de här orden i deras hjärtan, ingjuta modet att vara precis de fantastiska tjejer de är! Att de ska fortsätta gå sina egna vägar, säga vad de tycker, och stötta varandra genom allt.

Systraskap, det är något väldigt fint och dyrbart!

/Karin