En och en halv timmes bilresa från Duved ligger Stiklestad i Norge, en väldigt speciell plats på jorden. Först och främst är resan dit speciell med rent magisk natur. Den skrev jag om HÄR. Stiklestad är platsen där helige Olav dog vid ett slag år 1030. Just där byggdes, enligt traditionen, ett altare, som senare byggdes vidare till en kyrka. Här finns också en Kulturcentrum, väl värt att besöka, och ett naturmuseum.

Hit tog vi en roadtrip idag, min kära mor och jag. Åkte längs den där magiska vägen, stannade och fikade medhavt kaffe och bullar, och tog oss sedan an Stiklestad. Gick runt och tittade på de gamla byggnaderna och var in i den vackra kyrkan. (Och jag tog en massa bilder, men vad som hänt med dem är ett mysterium, kanske hittar jag dem och de får de ett eget inlägg.)

Innan vi vände tillbaka åt vi lunch på restaurangen och fick så god mat! Så härligt att sitta ute och äta! Inte direkt solsken, men ändå varma vindar. När vi kom hem hade min käre far klippt vår gräsmatta och gått runt med trimmern. Stort tack för det! Och älskade dottern och hennes kompis hade bakat kladdkaka och städat köket. Vilka stjärnor! Och älskade maken och hans bror kämpar på med bygget vid vår sjöstuga. Heja er!

Och vad gör jag? Drar på roadtrip…

Hoppas du haft en fin lördag!

/Karin