I morse drog älskade dottern och jag iväg till Åre ridskola där det var städdag för ridskoleelever med föräldrar. Vi två skottade gödsel och halm i tre timmar tillsammans med några andra ridskoletjejer. De är mina idoler, de här tjejerna! Som de jobbar! De sliter och kämpar, de hjälps åt när något är för tungt, de gnäller eller klagar inte en enda gång. Jag förstår varför många kvinnor på ledande positioner i samhället berättar om en bakgrund som hästtjej. Jag har ju själv aldrig hållit på med hästar (jo, någon enstaka gång och då med hjärtat i halsgropen), men jag är så lycklig att älskade dottern tycker så mycket om hästlivet. (Och påhejad har hon varit genom åren, framför allt av bästa G, som bland annat gav henne ridhandskar i födelsedagspresent när hon fyllde två.)

Vi for hem och åt lunch, och sedan vidare till vackra Nordhallen. Där fortsatte vi vara hästtjejer.

I alla fall älskade dottern, som fick ge sig ut på ridtur med den här snyggingen. Honom ska vi få hålla ett extra öga på en tid framöver. Lycklig, lycklig dotter!

Och jag var lycklig att se henne rida iväg med ett stort leende i ansiktet. Själv stannade jag och njöt av den makalösa utsikten. När hon kom tillbaka tog hon bilden av maskrosen och humlan. Den blev väldigt fin, tycker jag!

Hoppas DU har en fin lördag!

/Karin