Bildresultat för prunkande trädgård rosa

Ja, en trädgård med platser ungefär som på den här bilden. Rosa rosor, klätterväxter, frodiga, gröna blad, och en spade som visar att i den här trädgården finns det någon som arbetar och pysslar om. Bilden har jag hämtat från Sanda cottage, en blogg med inspirerande trädgårdsbilder och texter.

Ja, en sådan där trädgård med flera platser att sitta och äta och dricka kaffe, och de ska alla vara inbäddade i grönska och blomning, och det ska dofta av rosor. Och där ska jag gå omkring om sommarkvällarna och påta och rensa och kratta och njuta.

Jo, en kan drömma. Och så kan verkligheten komma emellan. Jag har aldrig någonsin kommit i närheten av att äga en sådan drömträdgård, och det finns förstås flera skäl till det. Växtzon 8 är ett skäl, men långt mer handlar det om tid och tålamod.

Jag väljer att lägga min tid på annat än att ta hand om en trädgård i den omfattning som krävs. Och jag har inte tålamodet att lägga ner allt det arbete som behövs. Med de förutsättningarna kan jag aldrig få den där drömträdgården. Och vet du – det gör ingenting!

Nu för tiden väljer jag att lägga den tid och det tålamod jag har, och vara nöjd med det, istället för att vara stressad över allt det jag inte gör. Jag älskar till exempel att klippa gräs och kratta löv, men jag gillar inte att rensa ogräs. Då är det till att skapa en trädgård med så lite ogräs som möjligt, till exempel genom att plantera blommor i krukor.

Men jag är oerhört lycklig över att över huvud taget ha en trädgård. Att kunna plocka svartvinbär och rödvinbär från de här buskarna när sensommaren kommer, att ha en plats för studsmattan, att kunna spela krocket, att kunna sitta ner och ta en kaffe i solen. Det är egentligen det som är min drömträdgård.