När älskade familjen började sätta upp studsmattan tog jag med Gillis på långpromenad. Vi gick längs älven västerut, längs den slingrande stigen och sedan landsvägen tillbaka. Det blev en skön timme i vårsolen. Och jag insåg åter igen hur mycket jag tycker om att gå! Jag kan gå hur långt som helst, och jag går rätt fort.

Jag kan emellanåt önska att jag vore en bättre löpare, men jag får tyvärr lätt ont i mina höfter och knän, och jag önskar jag vore en gymtjej, men sanningen är att jag riktigt avskyr att gå in i ett gym, och att gå inomhus när en ska träna. Men mina powerwalks är himla bra för mig!

Så bra att jag ska skriva en lista på alla fördelar, ifall just DU inte hittat de fördelarna ännu…

  1. Du får andas in frisk luft.
  2. Du får vistas ute i alla möjliga slags väder och se olika årstider.
  3. Du får uppleva saker, se olika vyer och miljöer.
  4. Ditt hjärta får arbeta och slå, vilket är väldigt bra för de flesta, och din kondition förbättras.
  5. Det är bra för ditt skelett.
  6. Du blir gladare. Jag har själv märkt  många gånger att en promenad är klart humörhöjande.
  7. Stressen minskar, i alla fall är det så för mig.
  8. Du tänker klarare efter en powerwalk.
  9. Du blir mer kreativ, hör kanske ihop med nummer 8. Själv har jag kommit fram till de mest briljanta idéer när jag varit ute och rört på kroppen. Sådant jag aldrig skulle kommit på om jag suttit inomhus.
  10. Det är enkelt och helt kostnadsfritt. Ett par ok skor bara.

Den här veckan ska jag satsa på 10 000 steg om dagen. Om bara min förkylning släpper.

Bilden ovan är från en stilla höstpromenad i Ullådalen då jag hade mästerliga fotografen Niklas Vestefjell med mig.