Bildresultat för sommarkurs åredalens folkhögskola

Jag ska få leda kursen ”Skriv ditt liv” ännu en gång vid Åredalens folkhögskola! Jag är så glad över det. Förra sommarens kurs är oförglömlig – ett stort gäng härliga människor kom till folkhögskolan med längtan att få skriva sitt liv. Det blev starka och berörande dagar.

Vi inledde dagarna med att jag gav tips på en snabb skrivövning, bara så vi skulle komma igång. En övning utan någon som helst prestation, bara så att fingrarna skulle komma igång och skriva, och hjärnan skaka loss efter natten. Sedan talade jag kort kring vad det innebär att skriva sin livshistoria, lite tips och idéer. Efter det fick alla gå iväg och skriva på egen hand. Att hitta en plats inne i skolan, eller ute i makalöst vackra försommarnaturen. Efter lunch sågs vi igen för fler skrivövningar. Och så väntade mer eget skrivande. Varje dag avslutades med att vi samlades, och den som ville läsa upp vad hon/han skrivit under dagen fick göra det.

En sådan här kurs väcker upp tankar och minnen och känslor. Därför fick den som ville sitta ner i ett samtal med mig om sitt skrivande och vad skrivandet gjorde med personen. Vad som väcktes inuti.

Efter kursen fick alla skriva en utvärdering, och jag är fortfarande helt varm i hjärtat över vad de skrev. Kursen blev uppskattad och omtyckt. Många skev att de vill gå den igen. Det kändes förstås väldigt fint för mig att läsa. Det var min första gång som kursledare, och dessutom till en kurs som jag skapat själv. HÄR och HÄR finns tidigare inlägg om kursen.

Så, jag är väldigt glad att få vara kursledare ännu en gång, och väldigt nyfiken på vilka som kommer att vara med den här sommaren. Längtar efter att få träffa dem! Kursen går av stapeln veckan efter midsommar. och jag vet att det finns platser kvar och sista ansökningsdag är 21 maj. Gå gärna in på folkhögskolans hemsida och läs mer!

Tänk så kul om just DU kommer att vara med!

Hej från förväntansfull Karin

(Bilden är lånad från folkhögskolans hemsida. Under bar sommarbild.)