Idag firade vi Regnbågsgudstjänst med stora och små i Åre gamla kyrka. Då hade jag de här vackra fotledsvärmarna och ett par likadana handledsvärmare i regnbågens alla färger. Tack för dem, min fina arbetskamrat Anneli som stickade dem till mig!

Det blev en gudstjänst fylld av kärlek. (En sådan HÄR matta önskar jag mig till kyrkan.)

Tre fantastiska tjejer ur Åre församlings Unga blåsare var med och spelade musik och bjöd på dans. Så vackert och berörande! Älskade dottern min och hennes kompis var kyrkvärdar och läste texter och samlade in kollekt. Själv talade jag om regnbågsflaggorna som vajar i Åre under dessa Pridedagar och berättar om kärlek, mångfald, öppenhet och varje människas lika värde. Precis det som Jesus från Nasaret förmedlade den där gången då han kom ridande in i Jerusalem på en åsna till ett längtande folk. Det är bara kärleken som kan rädda den här världen. Det blir också så tydligt efter det fasansfulla attentatet i Stockholm – kärleken och godheten segrar trots allt. Mitt i mörkret och skräcken i vår huvudstad så öppnar människor sina hem för andra, är generösa och vill väl. Det är så fantastiskt att se!

Vi var många i kyrkan idag, och det var en härlig stämning. Jag var så uppfylld efter den. En gudstjänst som inte väjde för det svåra och sorgliga men som samtidigt gav utrymme för glädjen och livskraften. Tack alla som medverkade!

/Hälsar djupt berörd Karin