Vi möter påsken fyllda av förväntan, Du livets Gud med kärlek oss berör. Din Ande gjuter liv i all vår längtan och inspirerar oss i allt vi gör.

Du blandar helig skönhet på paletten och släpper all vår skaparglädje fri. Och med Din hand på penseln när vi målar blir bilderna till konst och poesi.

Så väver hela världen denna bonad där varpen är vår lovsångs klara ljud till Kristus som är sanningen och livet, till helig Ande och till Skapargud.

Kyrkans tak ska lyfta, väggar bågna av jazz och låtar, psalm och symfoni. Vi ber att varje röst och varje stämma ska klinga i gudomlig harmoni.

Åh! Jag älskar orden i denna psalm! Psalmen som heter En psalm om konst, nr 868 i Psalmer i 2000-talet. Att beskriva påsken i kreativa termer. Påskens glädje som konst, musik och poesi. Och vad kan den egentligen annars vara? Påskdagens budskap som handlar om liv som flödar. Vad är väl liv utan kreativitet?

Jag önskar er en fin påskdag med nära och kära eller i skön ensamhet! Och jag önskar er en påskdag fylld av kreativitet! Länge leve livet!

Glad påsk!