Jag kan bli provocerad ibland av hurtiga uppmaningar om att vi ska vara tacksamma. Att vi inte ska gräva ner oss i det dåliga utan se livet från den ljusa sidan. Att vi ska rycka upp oss. Men det finns tider och stunder när vi inte ”ska” rycka upp oss, när vi inte ”ska” vara tacksamma. Det finns tider och stunder när vi behöver få vara ledsna, deppiga, svårmodiga. Det tillhör också livet. Vi skriver en del om det i vår bok ”Sorg – det mest gåtfulla i mitt liv.” HÄR kan ni läsa om boken och några tankar om den.

Men så finns det tider och stunder då det är bra att stanna till i tacksamhet. När vi kanske har det riktigt bra, men ser inte det för att vardagen bara rullar på. Dagarna går in i varandra, den ena sysslan efter den andra. Det är livet som går, men vi är kanske inte riktigt med. Då tror jag det är läge att just stanna upp i tacksamhet. Att tänka på vad vi faktiskt har att vara tacksamma över. Oftast handlar det inte om de stora och märkvärdiga sakerna – nytt hus, roliga resor eller snygg bil – utan de långt mer vardagsnära sakerna.

Så här ser min tacksamhet ut just idag denna fredagsmorgon:

Jag är TACKSAM över

 • Min fantastiska familj
 • Mina fina vänner
 • Tulpanerna på matbordet som viskar om vår. (Även om det snöar ute…)
 • Förmånen att få vara präst
 • Förmånen att få vara författare
 • Alla härliga kreativa människor som jag får samarbeta med
 • Yogan i morse
 • Min fjärde bok som precis släppts
 • En ledig dag imorgon. Skidor med familjen?
 • OCH: En ledig kväll ikväll. Lets dance, kanske?
 • Kaffet som jag snart ska dricka.

Undrar just om ni är i fas för tacksamhet just nu, och hur er tacksamhet i så fall ser ut. Eller om ni är i en helt annan fas nu. Då får det vara så. Också en del av livet.

Hur det än är – jag önskar er en fin fredag!

Hälsar Karin som hade kommit i lite vårmood tills jag vaknade med snöyra.