Gör en lista med sådant som gör dig lycklig. Gör en lista med sådant du gör varje dag. Jämför listorna. Justera därefter.

En väldigt härlig sak med att vara en bloggare är att jag hittar en hel del andra bloggar som är givande och intressanta att följa. En sådan blogg, som jag fann helt nyligen, är bloggen aktivadagar.com som drivs av Camilla Gunnarsson. Kanske är det igenkännandets glädje som gör det i det här fallet. Vi har lite liknande arbeten, vi brinner båda för skrivande, vi har både valt att bryta upp för att flytta till fjällvärlden – hon med sin familj till Sälen, jag med min familj till Åre, vi har båda skalat av i prylar och utanpåverk… Hur som helst så finner jag en hel massa klokskap i denna blogg.

Bland annat bilden ovan med de viktiga orden. Så klart får de orden mig att fundera och reflektera.

Vad gör mig lycklig? Min familj… Mitt skrivande… Utomhuslivet… Kulturella uttryck tillsammans med olika människor…

Vad gör jag varje dag? Är med min familj… Skriver… Är utomhus… Sysslar med kulturella uttryck tillsammans med olika människor…

Hur fantastiskt är det inte att inse detta! Just nu lever jag det liv jag vill leva! Just nu gör jag sådant som gör mig lycklig! Det har verkligen inte alltid varit så. Under långa tider och många perioder har livet varit en väntan på att det ska bli så som jag vill att det ska vara. En väntan på ett sedan. Men nu är jag där. Det går inte av sig själv. Det kräver arbete och försakanden, men det är så värt det!

Jag är också så medveten om att livet är i ständig förändring, att ingenting är statiskt, och denna medvetenhet gör att jag gläds än mer över att livet just nu är så som jag vill att det ska vara. Jag är tacksam.