Jag har så många minnen från precis den här platsen under den femte årstiden – vårvintern. De här platsen som är min familjs fäbodvall som gått i arv i generationer. Här var vi ofta när jag och mina syskon var små på helger och andra ledigheter. Första etappen var med bil, sedan var det skoter med släde för att komma fram.

Det här är en plats jag i första hand förknippar med lugn och ro, Att bära in ved och göra upp eld i kokspisen och öppna spisen, att gå ner till källan eller bäcken för att hämta vatten, att skotta snö, att åka skidor, att spela spel, att lyssna på radio. Här finns ingen el och absolut inget wifi, det blir ett annat sätt att leva.

Nu är vi tyvärr sällan där, men för någon dag sedan var vi dit en sväng. Njöt av solen och all snön. Fikade inne hos min kusin. Och min pappa tog sig lätt som en plätt upp på taket för att skotta av snö. En lugn och stilla dag mitt i den femte årstiden.

Här kan ni läsa om en sommardag på den här fäbodvallen.