Igår var vi på en bokpresentationÅre bibliotek. Det är Pocke Nilsson, en känd profil här i Åre, som tillsammans med Lotta Byqvist, skrivit en bok om Åres turistiska utveckling. I den utvecklingen har Pocke en stor del. Det är fascinerande att lyssna till berättelserna om allt som skett i denna lilla fjällby, eller som det står på bokens baksida: ”Men framför allt är detta en berättelse om kärleken till Åre, byn vars invånare tror att det mesta är möjligt, vilket det förvånansvärt ofta också är.”

Det jag mest av allt hör honom tala om är betydelsen av visioner, drivkraft och samarbete. Jag tror det är dessa ledord som gjort allting möjligt i Åre. Pocke hade sina visioner om en framtid för byn, han har alltid haft en enorm drivkraft för det han tror på, och han har alltid sett till att samarbeta. Han talar så varmt om samarbete, om att inte splittras utan drivas av samma vision, och då är allt möjligt!

Det borde vara självklarheter inom precis alla områden, och ändå vet vi att det inte riktigt är så. Men jag blev så inspirerad och taggad av hans bokpresentation. Allt är möjligt!

Inne i biblioteket finns en lång rad  fotografier från Åre förr i tiden. Jag kom att betrakta den här bilden en hel del medan Pocke talade. Tre turistande kvinnor i en annan tid men här hos oss i Åre. Jag får för mig att de bar på en vision – de hade ju ändå tagit sig hela vägen till fjällen! Och en drivkraft – det var inte helt enkelt som kvinna på den här tiden att bara ge sig iväg på resa. Och samarbete – visst ser man det på dem – de gör det här tillsammans, de stöttar varandra och hjälper varandra och jag tror de skrattar en hel del också.