Det kan hända att det här är den första dagen i den femte årstiden, den allra bästa av årstider, vårvintern. För solen har värmt och himlen har varit blå, och det var 17 minus när vi vaknade, men sedan steg temperaturen till minus 6.
Men trots det ljuvliga vårvintervädret har vi hållit oss inne, jag och älskade dottern. Hon vaknade med feber och hosta, och har förstås behövt ta det lugnt idag. Och vi har varit inomhus med bästa möjliga sällskap – familjen H är här, och lille V är också sjuk, men rätt pigg.
Så mammor och barn har haft en riktig ”köjedag”, som man säger i Härjedalen, en dag när man av olika skäl myser inomhus. Papporna har åkt längdskidor i Björnen. Så vad har vi gjort? Lång frukost med amerikanska pannkakor… Fika… Spagetti och köttfärssås till lunch… Bokläsning och vila…Fika…
Snart ska middagen lagas – laxpaj – barnen mår ok trots snuvan och febern, och jag kan konstataera att trots finvädret där utanför fönstret har det varit en mysig ”köjedag”. Ikväll väntar förstås MelloHoppas ni haft en fin lördag!