För en tid sedan släpptes en bok, som fått mycket uppmärksamhet i media, och fina recensioner. Boken heter ”Ensamheten värst” och är skriven av Sven Teglund. Det är en så fantastiskt fin bok! Den bygger på Svens mamma Siris egna dagboksanteckningar, som hon skrev genom hela sin ålderdom. Hon började skriva när hennes man dog, och fortsatte bokstavligen tills hon själv dog. Hon fick en stroke precis när hon satt och skrev.
I sin dagbok skildrar hon sin vardag. Vädret, besöken av vänner och familj, oron, krämpor, och inte minst sina inre samtal med Jesus. Hon hade en stark tro. Det är både  vacker och smärtsam läsning. Med korta strofer och meningar beskriver hon sitt liv, i både ljus och mörker.
Ikväll berättar författaren om sin bok på Torvalla Brunn, ett kulturcentrum utanför Östersund. Och jag har fått den stora äran att läsa ur Siris dagboksanteckningar. Det känns väldigt fint.