Jag tycker så mycket om att gå till kyrkan om söndagarna, men idag ska jag inte det. Idag är det en del annat som ska göras – som att följa älskade dottern till Wångenridning. De söndagar jag inte är i kyrkan, saknar jag det. Jag tycker om känslan när jag kommer och går gången upp mot kyrkporten. Att öppna porten och känna den speciella doften som finns i många kyrkor. Att heja på folk, både kända och okända, att slå sig ner i kyrkbänken, kanske småprata med någon, kanske sitta i tystnad. Att höra kyrkklockorna dåna ut över bygden och liksom ropa: Kom, skymda kom!
Att sjunga med i psalmerna, att lyssna till bibelberättelserna, att be tillsammans med de andra, att lyssna till predikan, att ta emot bröd och vin, att lyssna till orgelmusiken.
Den här bilden är från Rätans kyrka. Där har jag inte varit på gudstjänst, där har jag gett konserter, men jag tycker det är härligt med en bild av en snöomsluten kyrka.
Önskar er en fin söndag, med kyrkobesök eller inte.